Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Falne Stjerner / Fallen stars

21/09/2014 @ 14:00 - 18:00

Gratis

Et loppemarked betyr en usikker fremtid for loppene. I falne stjerner spiller vi lopper som mimrer tilbake til sitt tidligere liv, beklager seg over å ha blitt erstattet eller drømmer om et nytt og bedre liv. Noen har stått I kjelleren I årevis og er galde for å endelig få en sjanse til å komme frem I lyset, andre er fremdeles I sjokk etter å brått ha blitt røsket ut av stuen og gitt bort til loppemarkedet.

Falne-stjerner

Om spillet

Dette er en kortlaiv som spilles på en ettermiddag, hvor vi starter med en oppvarming/workshop først. Det er bare å møte opp som du er – det vil si uten kostyme, men ta gjerne med en gjenstand du kan tenkte deg å gestalte/spille! (Vi vil også ha med gjenstander å velge mellom.)

Selve laiven handler om gjenstander på et loppemarked, hvordan de har «levd» og deres ønsker om en framtid.

«Loppemarkedet er deres siste sjanse i håpet på en bedre fremtid, de igjen skal få bety noe for et menneske. Samtidig vet de at lopper som ikke blir solgt som regel havner i Containeren.»

Containeren er et fælt beryktet sted ingen vet hva er, men frykter.

«En poetisk laiv som tematisk kan minne om HC Andersens «Den standhaftige tindsoldat» og Toy Story.»

Dette er en laiv som også er utgitt på engelsk i bokform i laivfabrikk-boka «Larps from the Factory«.

Spillets gang

Selve spillet består av praten mellom loppene om hva som kommer til å skje med dem. Spillet er delt opp av besøk fra menneskene (når menneskene kommer må gjenstandene fryse, tenk toy story). I tillegg kan gjenstandene gjøre flashbackscener.

Første besøk: menneskene bærer ut de nye loppene
andre besøk: loppene får pris og noen blir hentet til auksjon
tredje besøk: kjøpere kommer og ser på loppene
fjerde besøk: menneskene sender alle loppene som ikke er solgt I containeren

Forberedelser

Før spillet starter velger alle ut hvilken loppe de vil spille. Man kan ha med en egen loppe eller man kan velge en loppe arrangørene har med. Hver loppe velger seg også ut en sang som skal brukes under flashback. Deretter benyttes noen teknikker for å utbrodere bakgrunnen til loppene sammen.

Spillestil

Historiens realisme innebærer at loppene har sjel og er ”levende”. For dem er det en alvorlig bekymring at de kan havne I containeren. Loppene er ”menneskelige” og bærer preg av sine tidligere eiere.

Kostyme

Bruk nøytrale klær, gjerne helt svarte, dersom du ikke spiller I kostyme.

Dersom du har valgt ut en loppe og har et kostyme som passer til loppen kan du bruke det. F.eks kan spilleren til en feiekost være utkledt som en feier eller spilleren til maos lille røde kan spille I kinesisk uniform alternativt 70-talls raddis uniform.

Men dette er ikke noe must. Kom I det du har på deg!

Praktisk informasjon

Laiven vil bli avholdt på Realfagsbygget på Gløshaugen, hovedinngangen mot Høgskoleringen/Perleporten. Noen vil slippe deg inn. Ring Bente (tlf 97160952) om du ikke finner fram.

Laiven er gratis!

 

Detaljer

Dato:
21/09/2014
Tid
14:00 - 18:00
Kostnad:
Gratis

Sted

Realfagsbygget, Gløshaugen, Hovedinngang mot Høgskoleringen/Perleporten
Høgskoleringen 5
Trondheim,
+ Google-kart

Arrangør

Bente Klevberg Tynes, Per Magnus Sandsmark og Andreas Handal Dørum
Telefon:
97160952