Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Being Helen Keller

24/03/2012 @ 14:00 - 19:00

kr100

Du kan ikke høre, du kan ikke se. Du er døvblind.

Men du har et liv, ditt liv og du er som alle andre. Du vil leve det så godt du kan.

 

 

 

KONSEPT

Det å være døvblind er en erfaring få av oss kan forestille seg. Laiven skal gi deg muligheten å oppleve hvordan livet som døvblind kan være utfordrende, men samtidig også gi deg et nytt perspektiv på kroppsspråk, kommunikasjon gjennom fysisk kontakt, og utfordring knyttet til kontroll over egen tilværelse og tillit.

Denne laiven er inspirert av ledsagerøvelser i tolkeutdanningen for døvblinde.

SETTING

Kvelden før Norges Døvblindeforening skal ha sitt årsmøte er du invitert til å være med på en middag sammen med flere av deltakerne på årsmøte. Det er noen du kjenner fra før, men ikke alle. Sammen med en ledsager skal du delta i denne sosiale begivenheten. Maten skal først forberedes og så nytes sammen i felleskapet.

GJENNOMFØRING

Før selve spillet starter vil det bli holdt en workshop, der Det vil bli forklart og øvd på noen mekanismer som skal gjøre det lettere å kommunisere og å øke trygghetsfølelsen hos spillerne når de skal spille døv-blinde.

Spillergruppen vil bli delt i to: halvparten spiller døvblinde (ved hjelp av hørselsvern og øyemasker), halvparten spiller deres ledsagere. Midtveis i spillet bytter vi.

Laiven består av to deler: I den første delen forebereder spillerne maten sammen, i den andre delen bytter ledsagerne og de døvblinde rolle, og så spiser de maten sammen.

Etter spillet blir det diskusjon, debrief og evaluering. Pluss påfølgende fest for de som vil.

Roller

Spillerne vi få utdelt en rolle i stikkordform, men kan i stor grad selv avgjøre hvor mye de vil spille på agendaen til rollen og personligheten. Dette fordi det kan oppleves som krevende nok å erfare døvblindheten uten å fokusere på rolleegenskaper i tillegg.

Hovedoppgaven for alle rollene er å forberede og å innta et måltid sammen. Utover det har de to gruppene forskjellige perspektiv av det som foregår:

Spillerne som spiller døvblind vil få utdelt hørselsvern og øyemasker før spillstart for å sikre at de ser og hører minst mulig. Rollene er opptatt av det sosiale samværet med hverandre. Det er ikke altfor ofte at et så stort antall likesinnede (=døvblinde) møtes. I tillegg har hver rolle sin egen agenda, sin egen personlighet, preferanser osv. Det kan spenne fra et ønsket om å gjøre alt for å kuppe årsmøte neste dagen til å få snakket med en person man liker spesielt godt, eller til og med forsøke å unngå å få den ene ledsageren man rett og slett ikke kan fordra.

Ledsagerrollene får som oppgave å sikre at den døvblinde de er ledsager for føler seg trygg og er komfortabel i situasjonen, at de skjønner hva som foregår rundt dem, kan gjøre egne avgjørelser og være del av det sosiale samspillet.
Ledsagere har som etisk yrkesprinsipp å ikke ha en egen agenda, i alle fall ikke leve den ut eller vise den.

Forberedelser

Som alle laivfabrikkenlaiver kreves ikke mer enn at du møter opp i tide, og betaler kontant i døra (merk: vi tar ikke kort). Nødvendige forberedelser vil bli gjort på stedet før spillstart.

Krav: Ingen erfaring med laiv, teater eller lignende kreves
Kostymer: Noe som du føler deg komfortabel i og kan bevege deg uhindret i.

 

Arrangører: Soso Erlendkamp, Katrine Øverlie Svela

Tid: 24. mars, kl 14:00 – 19:00 (+ påfølgende fest)

Sted: Fantasiforbundets kontor, Kjøpmannsgata 36

Pris: 100 kr

Antall plasser: 10 – 20

 

 Påmelding

Detaljer

Dato:
24/03/2012
Tid
14:00 - 19:00
Kostnad:
kr100

Arrangør

Soso Erlenkamp, Katrine Øverli Svela

Sted

Fantasiforbundets kontor
Kjøpmannsgata 36
Trondheim, Norway
+ Google Map